Coaching tipset nr.1

0
885
Skriv ner dina mål

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Jag intresserar mig för, och jobbar ibland med coaching och mental träning. Därför kommer jag ibland dela med mig av några tips angående coaching, mental träning och personlig utveckling. Jag har själv en diplomutbildning inom NLP, Ledarskap & DISC. Tyvärr är coaching numera ett ganska urvattnat begrep, och man kan med lite fantasi vara coach i nästan vad som helst. (jag har t.ex. bl.a. hört om en som kallade sig blomster-coach 😊 ) De tips jag delar på sidan handlar om små övningar och vanor som man själv kan göra, för att bli starkare mentalt, eller för att driva sin personliga utveckling.

Mitt eget intresse tog fart när jag fick möjlighet att gå en coachutbildning, i en tid då jag själv hade behov av personlig utveckling, eftersom jag hade gått stå. 8 år senare har mitt liv också ändrat sig markant. Jag arbetar med sådant som intresserar mig och känns meningsfullt. Detta även om jag inte längre försörjer mig som fotbollstränare. Jag bor i ett annat land, och har hus, fru och en dotter. Och allt startade med två viktiga vanor, att handla/agera på mina reflektioners konklusioner samt att SKRIVA NER. Det sista handlar denna artikels Tips om.

Du committar dig när du skriver ner

När man skriver ner sina idéer, inspirerande tankar och framförallt mål, så ”committar” man sig på ett helt annat sätt till att göra något ut av det, än om man bara håller det i tankarna. Jag själv började skriva ner tydliga delmål, slutmål samt framförallt – vilka handlingar skall jag göra nu. Inte sen. Nu! Rent inlärningsmässigt, så hjälper det dessutom hjärnan att komma ihåg det som viktigt, det man skrivit ner med en fysisk handling. En bra idé är att ha en tavla hemma, om man skriver ner på löpande. Det kan vara aktuella delmål, symboler eller inspirerande citat. Själv har jag en griffeltavla från skiltex.se ståendes, där jag löpande uppdaterar. Man kan även hänga upp bilder/foton som för ens tankar på det som är viktigt. Fokus det rätta stället helt enkelt.