Hämta inspiration i naturen till din heminredning

0
1007

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Många menar att hösten är deras favoritårstid. Detta trots att höst innebär att temperaturerna faller, regn och blåst vinner mark och vintern är på väg. Orsaken är att hösten är färgsprakande och vacker, de dagar och timmar när vädret är klart. Kontrasten mellan grått och kallt, och de varma och klara färgerna i naturen kan vara väldigt inspirerande och vackert. Man kan hämta inspiration från hösten, när man skall inreda hemma.

Allt mer minimalistisk stil i heminredningen

Olika varianter av inredningsstilar med minimalistiska inslag, såsom exempelvis den moderna skandinaviska stilen, har blivit allt mera populära. Kanske är orsaken att vi konsumerar som aldrig förr och man önskar att hålla ordning och reda genom att stuva undan de flesta av sina prylar på smarta sätt. Det ger ro i själen med rena ytor, rena linjer och naturliga, neutrala material. Fördelarna är många, och de enskilda detaljer och möbler i inredningen fungerar dessutom i olika sammanhang och är tidlösa.

Undvik opersonligt och tråkigt helhetsintryck

Risken med att inreda sitt hem i minimalistisk anda, kan vara att rummen bliver opersonliga och en smula tråkiga. Därför är det en god idé att balansera upp det neutrala färgerna och rena linjerna, med färgkontraster personliga detaljer. Detta kan göra med några få smarta ingrepp. Dels är det alltid en fördel att få lite av naturen med inomhus, i form av gröna växter. Många av dem gör även underverk för inomhusklimatet, dvs. luftens kvalitet. Dels kan man välja att dekorera sina väggar med omtanke. Genom att välja tavlor som avspeglar ens personlighet får man även det personliga touch med i inredningen.

Höstens färger i livfulla motiv

Det är här vi kommer tillbaka till det med hösten. När färgtonerna går i ljusa naturmaterial i resten av rummet, så ger det stor effekt med klara höstfärger på tavlor och eventuellt även pyntkuddar i soffor och liknande. Dessa skall dock inte ta överhand eller vara för stora, eftersom då förlorar man den positiva effekten. Man bör sträva efter att färgerna fungerar som små droppar av livfullhet och energi, i rum med en i övrigt lugn och rogivande stämning.