Tips om safariresmål i Afrika

0
845

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

ag och många med mig gillar att resa. Jag reser dock inte så ofta som många andra med intresset gör. Men när vi väl skall ut och resa, föredrar jag och min familj upplevelser framför strandhäng. Målet är ofta ”once in a lifetime” upplevelser, och det är därför sällan vi kommer tillbaka till ett och samma resmål igen. När vi reser på storstadssemester brukar vi ofta boka allt själva. Hotell, flyg, transfer osv. Det bliver ofta billigare, och är ganska enkelt och tryggt när det handlar om städer som London eller Paris. Men när det är mera exotiska resmål är det oftast bäst, tryggast och enklast att använda en erfaren och etablerad researrangör. T.ex. erbjuder afrikasafari.se resor till Afrika där man får uppleva nedan nämnda nationalparker. Här följer således ett par förslag på afrikanska nationalparker, som erbjuder oslagbara naturupplevelser.

Serengeti National Park

I Tanzania finns en av världens mest berömda nationalparker, Serengeti. Parken är bland annat känd för den stora vandringen som gnuerna utför årligen, vilken är en häftig syn. Här finns även ett enormt bestånd av zebror, faktisk ca 250 000. Serengeti har en enorm biodiversitet och man kan bland annat se lejon, elefanter, noshörningar, giraffer, afrikanska vattenbufflar och impalor i parken om man har tur. Med bra guider är det stor chans för att få se många av dem, vid en safaritur. En safariresa till Serengeti kan ofta kombineras med ett besök på Zanzibar.

Kruger National Park

I Kruger Nationalpark är en av världens äldsta och mest kända nationalparker. Med sina imponerande 20 000 km² är den Sydafrikas största nationalpark. Parken grundades redan som ett viltreservat 1898 och fick senare status som nationalpark 1926. Parken sträcker sig ca 350 km från söder till norr och ca 65 km från öst till väst. I parken finns det uppskattningsvis 1 000 leoparder, 2 000 lejon, 35 000 bufflar, 11 000 elefanter och över 150 000 antiloper. En safariresa till Krugeri kan ofta kombineras med ett besök i Johannesburg.