Tips på bra vitvarumärken

0
1502

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När man skall köpa nya vitvaror, så kan det ibland kännas som en djungel när man börjar undersöka möjligheterna. Det går sällan en vecka utan att man på ett eller annat sätt konfronteras med erbjudanden på ”billiga” vitvaror. Detta oaktat om man har nej tack till reklam på sin brevlåda. Många är de producenter och märken som slåss om uppmärksamheten. Och varje märke tycks ha en uppsjö av modeller. Mitt sätt att sondera i terrängen, har varit att hålla mig till ett märke. Det ger ett enhetligt utseende och man känner igen sig i kontrollpaneler och liknande. Här följer därför ett par tips på förnuftiga val när det gäller märken.

Bosch/Siemens

De två tyska märkena Bosch och Siemens är visserligen två olika märken fortfarande, med varsin ”branding” och med sina egna prissättningsstrategier. Men de ägs av samma koncern, och vitvarornas tillverkas i samma fabriker. På insidan är maskinerna likadana, med samma komponenter och funktioner. Det som skiljer är design och kontrollpanel. Och ibland alltså priset. De erbjuder moderna vitvaror med moderna funktioner, så som t.ex. självdoserande tvättmaskiner. Priserna är i mellanklassen, ibland helt nere i lågpris -men då är det oftast äldre modeller som reas ut. Jag har själv valt att hålla mig till Bosch.

Miele

Det tyska märket Miele har en mängd olika vitvaruprodukter i sitt sortiment, och kännetecknas av att deras produkter alltid håller en hög kvalitet. Miele grundades redan 1899 och har helt från starten jobbat utifrån ett värdesätt som handlar om kvalitet, att alltid erbjuda det bästa samt att alltid bli bättre med tiden. De kallar det ”Immer Besser”. Som regel håller de faktiskt vad de lovar, och de kvalitetstestar sina maskiner för att hålla i 20 år. Mieles produkter kostar ofta lite mer än medelprismärkena, men för pengarna för man oftast kvalitet.

Electrolux

Electrolux är annan tillverkare som håller hög kvalitet, och samtidigt erbjuder ett brett sortiment av vitvaror. Det startade med dammsugare, (vem av oss medelålders kommer inte ihåg deras dörrförsäljare som knackade på plötsligt 😊) men numera erbjuder man det mesta inom hemmets vitvaror och köksapparater. Electrolux koncernen säljer även dammsugare under märkena AEG, Voss, Volta och Zanussi. Electrolux är det självklara valet om man önskar att stötta ett märke med sina rötter i Sverige.