Tips till dig som skall köpa en skrivare till hemmet

0
761

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Allt fler av de dokument, räkningar och kvitton som man historiskt har haft i pappersform, har blivit digitala. En stor mängd molntjänster har flyttat in vår vardag, och erbjuder smidig förvaring av dessa filer. Banker och myndigheter har också i allt större grad fått säkerhetslösningar som gör att man kan skriva under på dokument digitalt. Summa summarum har behovet för att skriva ut i hemmet minskat kraftigt. Men många av oss önskar ändå att ha kvar möjligheten att kunna skriva ut.

Bläckskrivare är ofta den bästa lösningen

För den som bara skriver ut någon gång ibland, var bläckskrivare länge ett dåligt val. Detta eftersom bläckpatronerna torkade mellan användningarna. Nyare skrivare har dock funktioner för att förhindra detta, så länge skrivaren är inkopplad till strömkällan. Själva bläckskrivarna har alltid varit relativt billiga att införskaffa, och idag kan du finna förnuftiga modeller för några hundralappar. Bläckpatronerna kan dock vara dyra, och på så sätt göra bläckskrivarna oekonomiska i längden. Numera behöver det dock inte att kosta skjortan varje gånga man skall byta patron, eftersom det finns kompatibla patroner, med god kvalitet, till rimliga priser. Dåliga kompatibla patroner förekommer dock fortfarande på marknaden. Men om du t.ex. köper en skrivare av märket Brother, så kan du finna Brother skrivarpatroner till förnuftiga priser och kvalitét via länken.

Laserskrivare fortfarande bäst om du skriver mycket

Om man skriver ut mycket, är laserskrivare dock fortfarande den mest ekonomiska lösningen. Laserskrivarna skriver inte ut foton i samma kvalitet som bläckskrivare gör, men däremot skriver de ut mycket snabbare. Toner är billigare än bläck i längden. En laserskrivare som endast skriver ut i gråskala/svartvitt, från en välkänd tillverkare och med förnuftig kvalitet, kan idag köpas för ca tusenlappen i SEK. Om man vill kunna skriva ut i färg, kostar det ca det dubbla och uppåt. Man får som regel dessutom betala lite mer, om laserskrivaren skall ha multifunktion, dvs. inbyggt skanner och därmed kopiator. När det gäller bläckskrivare har de flesta på marknaden idag multifunktion.